12 Ocak 2024 |

Müşteri Deneyiminizi Arttıracak Metotlar

Günümüzde ürün sunan şirketler için müşteriler, o şirketin her şeyidir. Şirketler kazandıkları müşterileri kaybetmemek, potansiyel müşterilerine daha çabuk ve sağlıklı bir şekilde ulaşmak istemektedir. Bu amaç için araştırmalar yapıldığında ise müşteri deneyiminin önemi ortaya çıkmıştır. Müşteri deneyimi her ne kadar çok önemli olsa da bu konu ile ilgili genel olarak bir bilgi eksikliği vardır.

Bu yazımızda sizler için müşteri deneyimi nedir sorusuna cevap vereceğiz. Ayrıca müşteri deneyimi yönetiminden bahsedeceğiz.

Müşteri Deneyimi Nedir?

Müşterileriniz, markanız ile birçok noktada temas edebilir. Bu temas noktalarına ise mağaza, ürün, web sitesi ve mobil uygulamalar gibi birçok örnek verilebilir. Yani bu temas noktaları satış öncesi, sırası ya da sonrası süreçler de olabilir. Buradan yola çıkacak olursak, müşteri deneyimi için müşterilerinizin her temas noktasında markanıza verdikleri toplam değeri ifade eder, diyebiliriz.

Müşteri deneyimi nedir sorusuna verdiğimiz cevaptan da anlaşılacağı üzere müşteri deneyimi süreci satın alma tamamlandıktan sonra da devam etmektedir. Yani kurumlar daha iyi bir müşteri deneyimi elde etmek istiyorsa iyi ürünler sunmanın yanında müşteriye bu süreçte iyi bir hizmet de vermesi gerekmektedir. Bu sayede müşterilerinin kurumlarına olan bağlılığını artırabilirler.

Müşteri Deneyimi Yönetimi

Müşteri deneyimi yönetimi; müşteri etkileşimi, memnuniyeti ve deneyimine odaklanan bir pazarlama stratejileri ve teknolojileri sistemidir. Müşteri deneyimi yönetimi ile müşterilerinizin deneyimlerine daha çok önem verip, hem kendiniz hem de müşterileriniz için kazançlı stratejiler oluşturabilirsiniz.

Müşteri deneyiminizi artırmak için uygulayabileceğiniz pek çok metot vardır. Bu metotlara örnekler verecek olursak;

Müşterilerle iletişiminizi personeliniz üzerinden sağladığınız için çalışanlarınızı her açıdan en iyisi için hazırlamalısınız.

Bütün müşterilerinize benzer yaklaşmayın, kişiselleştirilmiş deneyimler sunmaya çalışın.

Müşterilerinizin olumlu ya da olumsuz fikirlerini dikkate alın. Burada müşterilerinizin geri dönüşlerini almak için internet sitenizde bir yer oluşturmanız ve belirli periyotlarla anketler göndermeniz oldukça verimli olacaktır.

Müşterilerinizle çeşitli yollarla duygusal bir bağ kurun.

Gelişen teknolojiyi gerekli araştırma ve analizleriniz için kullanmayı ihmal etmeyin.

Müşteri deneyiminizi artırmak için bunlar gibi pek çok metot örnek verilebilir.

Artiwise ile Müşteri Deneyimi

Artiwise Müşteri Deneyimi ürünü ile, müşterilerinizin sizinle iletişime geçtiği tüm kanallarda yer alan veriler tek bir platformda toplanır ve her anlam kazanan içeriğin konusu ve duygusu yapay zeka ile analiz edilir. Bu analiz sayesinde, müşterilerinizin sizin hakkında söylediği her şey aksiyon alabileceğiniz içgörülere dönüştürülür.

Yapılan derin analizler ile; müşteri deneyiminde problemli veya fark yaratan alanları tespit edebilir, NPS ve Müşteri Memnuniyet Skorlarınız ile çarpraz sorgular yapabilirsiniz. Bu sayede müşteri deneyiminizi ölçeklendirirken, %70’in üzerinde operasyonel verimliliği de yakalayabilirsiniz.

Bu yazımızda sizler için müşteri deneyimi nedir sorusuna cevap verdik. Ayrıca müşteri deneyimi yönetiminden bahsettik.

İlgili içerik: Müşteri Deneyimi | Artiwise

Related Resources